Lyckat kalas och kusinbesök!

Nu kommer lite bilder från Viggos 1-års kalas plus våran ute-dag igår.  
Jag hade tänkt göra blogginlägget igår, men jag fastnade på YouTube - kollade in gamla Michael Jackson klipp o videos... Visst är det väl tragiskt att han gått bort så ung?! Jag kan inte säga att jag varit något stort Michael-fan, men när allt kommer kring så kan jag nästan alla låtar utantill. Knäppt! 
Hur som helst...när jag tittade på klockan så var den efter 12 och då orkade jag inte....

Här kommer lite bilder från 2 mysiga dagar...

Killen älskade tårtan! Hela biten slank ner som i ett nafs!


Sen var det dags för presenter! Många fina fick han...


...men den alllra bästa kom från världens bästa halv-brorsa! En egen gitarr!



Senare på kvällen kom brorsan och Challis och deras lille Leonard.
Kusinerna var lite blyga för varann till att börja med...

...men sen gick det bättre o bättre!


Lördag förmiddag tog vi med oss matsäck och åkte till Hagaparken. 
Drack kaffe och en massa vatten.
Åt smörgåsar och honungsmelon.
Satt i solen men mest i skuggan.
Läste tidningen och bara mös. 




Idag har vi undvikit värmen faktiskt! Jag som bara satt i skuggan i Hagaparken lyckades bränna mig på axlarna, och småkillarna blev också lite svedda på armarna. 
Så idag blev det shopping på Stinsen. 
Vi får ta solen en annan dag. Det blir nog fler sol-dagar.

Vi hörs snart igen. Kram på er.


Idag fyller Viggo 1 år!!!

...och han ligger och sover förmiddag, helt ovetande om dagens händelse! Fastän vi grattat honom otaliga gånger på morgonen, förståss...!

Tårtan är i alla fall klar. Blev en traditionell jordgubbstårta...och det är faktiskt första gången jag gör en tårta såhär i vuxen ålder alldeles själv. Jag brukar vara lat och köpa tårtorna. 
Men i år tänkte jag: "-För bövelen, Lena....nu ska dina mammatakter komma fram och du ska baka tårta!"

Sagt o gjort... Inte världens snyggaste, men vad betyder en tårta en sån här dag?? Det är ju Viggos dag! Hans allra första födelseda!



Här är han bara några timmar gammal! Våran lilla eskimå.

Återkommer m bilder från kalaset =)!
Ha en bra dag mina vänner!

För ett år sen...

...såg man ut så här. Du milde tid!
Tänk vad tiden går.... (men vissa saker består... haha)



Idag  har det varit varmt och härligt väder igen!! Det blir inget ligga och pressa och bättra på brännan när man har smått. Det tycker jag förvisso är ganska skönt. Jag är ingen soldyrkare som kan ligga timme ut och timme in... 
Nä, tacka vet jag skuggan. Halv-skugga är perfekt! 

Foto: Camilla Dahlström 


Viggo-kalas i förskott!

Camilla & Hugo var här idag för att fira Viggo i förskott. Han fyller 1 år på fredag! 

Under tiden de var här så gick Viggo sina första steg själv! Skithäftigt! Men ni har väl kollat klippet i förra inlägget?!! 

Barnen lekte, vi fikade och Viggo fick present! Titta vilken scrapbooking-expert Camilla är! Jättefint! 



Grabbarna leker och Viggo är som vanligt bara i blöja =).

Puss o Kram.


Idag blev jag hur mallig som helst!

Helt bara sådär satte Viggo av och gick alldeles själv! Sen dess har han gjort det några gånger, och till sist fick vi det på film. Visst är han duktig??!


Dagens utflykt...

...blev Ulriksdalsslott. Vi mötte upp med Camilla & Hugo och drack kaffe, åt smörgås och kröp runt lite på gräset.

Dagen i bilder:







 Härligt med soligt och fint väder igen! 

Så till något helt annat. Är det någon mer än mig som stör sig något otroligt mycket på allt detta "ludd" som flyger runt som snöflingor??! Tror att det är björkhängena...(?)  I flera dar nu har det nästan varit helt vitt ute...Man kan inte ha fönsterna öppna på vid gavel, för då får man drivor inomhus. Jag fick tok-städa igår för att få bort tussarna som samlats i hörn och under soffor och sängar härinne. Idag var det nästan lika mycket igen....
Me NOT like. 
Okej. I-landsproblem kan man tycka...men jag tycker det är jobbigt med ludd.

Så här såg det ut på våran parkering idag. Igår såg det ut nästan så inne hos oss... 


Trevlig kväll, vänner!



Det var midsommar det!

Vi har haft det skönt och lugnt. I fredags åkte vi och tittade på ett midsommarfirande inte långt härifrån. Fikade och kollade in "små grodorna". Tack o lov att Viggo inte har åldern inne för sånt än - kan ni tänka er mig strutta runt och göra knäböj i gräset?!? vilken syn!! haha ...  

Resten av helgen har vi bara haft familje-kvalitetstid. Dolat lite hemma, ätit gott,  kollat på film och gått på promenader när det varit uppehåll från regnandet.... 

Har inte tagit några bilder på hela helgen! Helt galet kan man tycka, men det har bara inte blivit så... 
Tänkte förra veckan att jag skulle filma när Viggo går lite på egen hand, men det har inte heller blivit av... Jag säger aja baja och bättrar mig till veckan som kommer=)!

Idag har vi varit på Forum Nacka och jag har shoppat lite. Jag tycker definitivt inte om att shoppa kläder nu, men det behövdes så jag tog tjuren vid hornen kan man säga... Det blev ett par shorts och några toppar.

Vad händer veckan som kommer då? 
Kommer förhoppningsvis att umgås med vänner och familj varje dag!
På torsdag ska jag till läkaren och ta nya sköldkörtel-prover. Hoppas att jag får en bättre dos på Levaxinet..för den jag har nu kan INTE vara rätt!
På fredag fyller våran lilla skrutt Viggo 1 år!!! Kan ni tänka er?? Jag ska baka tårta, köpa present och hela familjen ska vara här och sjunga!! Han ska firas kungligt! <3
Brorsan och hans familj kommer ner till Stockholm i veckan! Vet inte när...men till helgen ska de vara här. Och då kommer ju såklart Leonard (Viggos kusin) också. Han fyller 1 år exakt en vecka efter Viggo, så troligen blir det ett dubbel-kalas! Längtar!

Nu ska jag stirra på tv:n en stund innan jag ska sova. På återseende! Kram.

16 juni 2009

Idag har varit en BRA dag!!

BVC besöket i morse gick bra, Viggo växer enligt kurvan och sprutorna tog han som en man. Skrek som fan i 20 sek sen glömde han allt när han fick syn på en leksaksbil. Klart!

På eftermiddan ringde Adam och ville bjuda på middag i Sumpan (!). Okej tänkte jag...för vi har ätit på ett bra Thai-hak där tidigare. När vi kom dit tog han mig till Telia-butiken där... Min teknik-galne man skulle köpa en IPhone till mig. 
Man tackar!! Mycket romantiskt tycker jag!
Sen åt vi god sushi och mös riktigt ordentligt!

Den riktiga överraskningen hade vi i brevlådan når vi kom hem! Och då menar jag inte de tre fläskiga räkningarna från hus-entreprenören. Skit i dem.... de kunde jag förbise ikväll!

Viggo har fått plats på förskolan vi valt! Typ 8 min gångväg från vår nya adress!! Superbra och vi kände en sån lättnad! Det har inte sett så ljust ut de senaste gångerna jag pratat med kommunen, men nu helt plötsligt! Jippiee!

Mitt i all glädje kom separationsångesten. 
Om två månader ska jag lämna bort honom varje dag.
Om två månader är våra mamma/son-dagar slut.
Shit, jag kan inte tänka på det nu.... jag dööör!

MIn bejbis!

Nu blir det lite tv-tittande innan sängen.
Hej, hej!


16 juni 2006

Ekotemplet i Hagaparken, Solna.
Klockan 10:00.
Alldeles tyst, bara fågelkvitter hörs.
25° C och och inte ett moln på himlen.

Då sa vi JA till varandra och blev man och hustru.




Vi bestämde oss ganska tidigt att vi inte skulle ha något stort bröllop. Vi ville ha en lugn och fin ceremoni och istället åka på en lång och skön semester/smekmånad.
Sagt och gjort. 
Med bara den närmsta familjens vetskap så gifte vi oss där för 3 år sen. 2 timmar senare stod vi ute på Arlanda för att åka vidare ut i världen. Första stopp var Bali där vi stannade 1 vecka. Bodde på en jättefin lyxresort första 3 nätterna, sen reste vi runt utan att ha planerat i förväg. Vi åkte därefter till Thailand/Koh Samui och åkte runt där i 2 veckor! Underbart!

Conrad Bali Resort and Spa. Denna utsikt mötte oss när vi steg in hotellets reception efter 13 timmars flygresa.


Det tråkiga med allt var att vi inte hade någon riktig fest för våra vänner. Sorry.... Det blev som aldrig av. Tiden, platsen och läget har inte riktigt kommit. Hoppas nu med det nya huset att vi kan ordna en försenad bröllopsfest eller nåt för alla er som blev "snuvade" på ett riktigt kalas! 

Grattis på bröllopsdan, älskling!


Älska varandra, men gör inte kärleken till en boja; Låt den hellre vara likt ett öppet hav mellan era själars stränder. Fyll varandras bägare, men drick inte ur samma bägare. Ge varandra av ert bröd, men ät inte av samma stycke bröd. Sjung och dansa tillsammans och var glada. men låt var och en av er få vara ensam, Liksom strängarna på en luta är ensamma även när de vibrerar av samma musik. 

Ge era hjärtan, men inte i varandras förvar. Ty endast Livets hand förmår rymma era hjärtan. Och stå vid varandras sida, men inte för nära; Ty templets pelare står åtskilda, Och eken och cypressen växer inte i varandras skugga. 

Ur 'Profeten' av Kahlil Gibran





Snigelslem....I HATE!

Ikväll har det inte riktigt varit min kväll, i alla fall inte när det gäller bloggande. Först hade jag ingen uppkoppling och sen tog det en evighet att ladda upp tre bilder. Så det blir en kortis...

Detta regnande som har varit i några dagar, hade ett litet uppehåll idag! Skönt tyckte jag och la Viggo i vagnen. När jag hade gått en stund kom jag på vad jag inte tycker om. Nånting som är otroligt äckligt.



Sniglar.
De är överallt. Svarta, bruna, feta, slemmiga, med eller utan "hus". Alla är lika äckliga!
Det krasar och låter om däcken på vagnen eftersom jag har en hel snigelkyrkogård där. 
Äckligt!

När jag gått min runda, packade jag in barn och vagn i bilen (förstå....nu har jag en massa snigel-lik i bakluckan också...blä!). Åkte och tittade till husbygget!



Tak på! Fiint! (Fast det är inte det riktiga taket)
Annars var det rätt dött där. Jag vet inte alls om gubbarna var där. Vi har lagt märke till att fasaden fått lite sår och blessyrer av frakten, men vi hoppas att de justeras så det inte märks sen...
.......

Väl hemma sen så hade vi fått ett paket från norr på posten! Det var ett paket fullt med kläder till Viggo från min kära vän Teresa. Hon har 4 små pojkar som vuxit ur kläder som passar perfekt på Viggo nu. 
Tack än en gång... du lär se dem på bilder här sen!

.......

Viggo tog 4 stapplande steg alldeles själv här i kväll! Så vi får se om han kan gå mer eller mindre utan hjälp på sin 1-års dag. 11 dagar kvar!



Imorgon ska vi på BVC och ta 1-års vaccination. Stick i benen, lite skrik och sen är det klart. 
Piece of cake!

Just ja... imorgon är en alldeles speciell dag. Ni ska få se.

Godnatt mina vänner! Kram på er..../L

Filmkväll med nya tv:n.

Lugn helg. Regn och rusk ute. 

Igår kväll kollade hela familjen på film - "Benjamin Buttons otroliga liv". Den var otroligt bra och jag rekommenderar den starkt.
 
Det här bidrog också till den mysiga kvällen =). Äntligen i Sverige! Eller hur, Linda?



Så innehållsrikt liv har jag just nu. 

Hej!





Så hade man långa naglar igen...

...känns lite ovanligt eftersom jag inte haft det på 11 månader. Men lite finare känner jag mig allt =)!





Mer husbilder...

Lite mer bilder på huset som jag tog i morse...



Huset är än så länge bara grundmålat med en skyddsfärg, så vi måste måla det i sommar. Kan ni gissa vilken kulör vi kommer välja??!

Övervåning på...

Jag bakade och lagade mat som en galning igår. 
Gjorde toscatårta, kokostoppar och lasagne. Skar upp jordgubbar och vispade grädde . 
Farmor och Alexandra kom hit på kvällen för att fira Felix som fyllde byxmyndig. Vi fikade och firade.
Trevligt!

Vi fick övervåningen levererad idag. Mitt under värsta regnskurarna. Hoppas att vi inte fick vattenfyllda väggar! 
Jag har inte varit där och tittat men det har Adam. Så här kommer de sedvanliga bilderna.

Vårt sovrumfönster till vänster och Viggos till höger.

Här ser man hur de bygger innerväggarna i köket och att de satt upp en provisorisk trapp.


Jag ska åka dit och titta imorgon bitti. Hoppas det inte regnar. Mer bilder då...

.....................................

Nu är det dags för mig att skaffa naglar igen. Jag har haft mina vanliga korta nu ett tag, men nu har jag bokat tid för förlängning. Imorgon kl 17... 

Nu ska jag, med min GIGANTISKA huvudvärk, ligga o slappa framför tv:n en stund innan det blir sängdags. Jag hoppas att jag känner mig fräschare imorgon... då kanske det kommer ett roligare inlägg!!?

Kram o sov gott, vänner!








Lite av huset på plats!

Dagens stora händelse var att vi fick undervåningen på vårt hus levererat! 

Ta mig i dalen! Va spännande! O shit, va nervös man blir! Kolla här...

Detta är köksfönsterna ut mot gatan..
...resten av väggarna i köket...
Gavel mot förråd/carport med tvättstuga och grovingång.
Uteplats och öppning för skjutdörrsparti från köket. Fönstren på höger sida är vardagsrummet.
Detta träd - I love!


Det var bara några bilder.... Jag vill ju inte tråka ihjäl er =).


Vi har köpt tv idag. Så nu kan vi sitta längre än 30 cm från tv:n för att se texten... Har dock inte satt upp den än, men allting har väl sin tid =).

Ja just ja. Tänkte ju berätta att vi var inne i Kungsan på Nationaldagen. Det var vi inte ensamma om! Det var "Smaka på Stockholm" där, galet trångt och stojjigt. Många tog nog sin förfest där innan matchen på Råsunda. Vi lyckades pressa oss igenom folksamlingen med vagnen i alla fall och såg ballonguppsläppet från Skeppsbron. 


Vi gjorde ett eget "Viggo-utsläpp" på en stor fin gräsmatta där. Han satte iväg direkt...vände sig inte ens om =)!



När vi kom hem fick Viggo en tidig 1-års present av mormor. Ett eget litet Musse Pigg flygplan och lyckan var gjord! Tack så mycket mormor!!!!


Imorgon fyller Felix 15 år och bakning står på schemat för mig! Jag återkommer med gobitarna.

Kram till er alla!





Kan det bli mer 80-tal??

Jag kan inte låta bli!! Herreguuud! Känner ni igen den här låten??Jag tyckte den va så bra då, och jag märkte nu att jag kan fortfarande texten! 

Ha hahaa! Hur såg människan ut? Och vilka coola moves! Gräns.

Enjoy!


Dagens 2 stora händelser!

Vill börja med att säga grymt mycket GRATTIS till Alexandra som tagit studenten idag! 


-Stor grattiskram gumman och lycka till!!!


Det kom en stor materialleverans idag. Såklart var vi på plats för att föreviga stunden... Tänk så mycket saker som händer och så många människor som är involverade i vårt husprojekt. Allt de dom gör är för oss. Häftigt! 
Men iofs... vi betalar ju också. Mycket. 

Nåja, det är sjukt roligt att se huset och vår dröm växa fram! 
Jag låter bilderna tala för sig själva...



Imorgon är det Sveriges Nationaldag.... Vet inte än hur vi ska "fira" den. Vad ska ni göra??








Hur trött får man bli?

Jag gjorde som du sa Kicki! Jag tok-köpte godis idag, och OJ så gott det var! Och jag har inte tänkt få onyttighets-ångest. Nog pratat om det!

Skit-deppigt väder idag igen. Viggo har inte haft någon feber idag men han har fått små, små röda prickar på mage, bröstkorg och hals. Vad jag kan förstå är det sista tecknet på att det är "tredagarsfeber", och det känns skönt att veta att det är det som han haft och att det då med största sannolikhet är över!

Till middag idag stekte vi (eller snarare min mor) regnbågsforell, kokade färskpotatis och åt det med ägg och romsås. Jättegott!! 
Viggo hade ätit sin mat lite tidigare, så när vi vuxna skulle äta satt han som vanligt med och knaprade på sina majskrokar.
Helt plötsligt märkte vi hur trött han var!!  Han brukar sova runt 20:00 och nu var klockan bara 18.... 
Men det tar på krafterna att vara sjuk!


(Kolla även in Äta eller sova? del 2 på YouTube om ni vill se mer av det goda....=))

http://www.youtube.com/watch?v=L_EQnqxdYDU 

Sjukt sugen på godis!



Är det inte lördag snart??

Gjutet var det här!

Här kommer lite bilder på vad som hände tidigt i morse på tomten.

Nu är grunden gjuten, så nu är nästa steg leverans av huskroppar. Förrådet kommer på fredag.




Här kommer vår uteplats att vara. Många goda middagar ska ätas här och många glas vin med bekanta ska förtäras här! 

Längtar.

Feber igen!

Vaknade inatt av att Viggo andades snabbt, nästan hyperventilerade. Mycket riktigt - feber igen! 
38,2.... alvedon och välling, sen somnade han om.

Ingen feber när han vaknade men när jag tog tempen nyss så hade han 38,5 igen. Denna gång blev det ipren och välling, sen somnade han. 

När det är så här varmt ute, kan han inte få vara frisk då?
Om han nu ska ha feber, kan det inte vara svalare ute?

Stackarn!

Kan det vara "tredagarsfeber"?? (Text från www.1177.se)

Tredagarsfeber / Symtom och diagnos

Reviderad: 2006-05-29

Feber och utslag

Barnet får feber som stiger snabbt och febern brukar bli hög, upp till 40 grader, men utan att barnet verkar må dåligt på annat sätt. De flesta barn äter och leker nästan som vanligt. Febern varar i ungefär tre dygn.

En del barn får lätt hosta och snuva. Några får en svullnad av lymfkörtlarna i nacken och ibland även något svullna ögonlock.

Under det tredje eller fjärde dygnet sjunker temperaturen plötsligt och ersätts av ett blekrött utslag på magen, bröstkorgen och upp mot halsen. Utslaget sprider sig vidare ut på armar och ben och upp i ansiktet. Utslaget försvinner inom några dagar, ibland redan inom några timmar, och det kliar inte.

 

Feberkramp – ovanlig komplikation

Feberkramp är en ganska ovanlig komplikation till tredagarsfeber. De flesta barn får aldrig någon feberkramp hur hög febern än är, men om barnet tidigare har haft feberkramper kan det vara bra att i förebyggande syfte ge febernedsättande läkemedel. 

Krampen visar sig genom att barnet förlorar medvetandet, blir stel i kroppen, blå runt munnen och sedan får ryckningar i armar och ben.

Om barnet får feberkramp bör man genast kontakta vårdcentral, barnmottagning eller barnklinik.

 


 





RSS 2.0