Påkörd bakifrån.

Efter lunch åkte vi till Camilla och Hugo. Vi gick en promenad, åt glass och njöt av värme och sol. Vi gick runt Lötsjön i Sumpan, och alla som varit där vet att det är sjöfåglarnas Mecka! Det är fåglar överallt... kanadagäss, ankor, svanar.... ja, jag vet inte vad alla heter...men det är alla sorter verkligen. När vi köpt glass tänkte vi sätta oss på någon halv-skuggig plats och njuta, men det fanns inte någon yta större än 1 m² utan en äcklig bajs-kringla. Jag visste inte att fåglar la så stora högar med avföring. Men nu vet jag. Och känner att jag kunde leva utan den vetskapen. Äcklish.

Kanadagäss.... och jag har INTE tagit kort på nåt sånt! Den lånad från en bajsblogg på Expressen. Ja ja, fråga inte... jag googlade =)!

Vi stannade till på en lekplats istället, där Viggo och Hugo fick krypa runt en stund.
 


När vi sagt hejdå till våra vänner och var på väg hem, blev vi påkörda med en väldig duns! Några bilar i filen bredvid firade studenten med flaggor, hög musik och skrik. Bilen bakom vår tittade för mycket på dem tydligen, för när jag stannat för rött såg jag plötsligt att bilen bakom kom OROANDE snabbt. Och mycket riktigt - KABAAAM!!  
Fastän det inte gick så fort kändes det ändå ganska mycket. Viggo blev lite rädd eftersom han just höll på att somna, men han blev lugn och somnade om nästan direkt.
Vi körde in till en närliggande mack och skrev på skadeanmälan. Tanten tog på sig hela skulden (vad annars...?) och hon skämdes nog rätt mycket. Så på måndag bär det av till besiktningen för att kolla skadorna. Jobbigt! 

Resten av kvällen har varit, som vanligt, lugn och skön. 

Jag somnade en stund när jag nattade Viggo. Men sitter nu framför tv:n med datorn i knät.
Alexandra och Felix är ute med kompisar.
Adam sover på soffan.

Sköna fredag!


Skönt med regn!

Värsta vädret det har varit idag! Blåst som bara den och spöregnat i omgångar! Jag gillar när det regnar...då kan man vara inne med gott samvete och det är svalt och skönt. 

Till helgen ska det tydligen bli värmebölja. Ja, det är väl bra det me...men så mycket svettigare.

Adam var förbi på tomten innan han åkte hem från jobbet. De har lagt ut golvvärmeslingorna och dragit alla ledningar och rör. Så här ser det ut: 



Här ska carport/förråd vara. Det kommer att levereras först och det blir nästa fredag. Själva huset levereras våningsvis och kommer veckan därpå.

Idag har jag fått veta att min mamma kommer och hälsar på nästa vecka! Det blir jätte-roligt och då får Viggo äntligen träffa sin mormor igen.

Nu ska jag kurera min hals - Strepsils och te med honung. Dessutom börjar "Oskyldigt dömd" bli riktigt spännande så jag måste se slutet.

Kram på er!

Pannkaka till mellis.

Viggo har mått jättebra idag. Han är sitt gamla jag. Det är skönt =).

Jag stekte pannkisar. Han åt lite, sen spelade han lite på läppen.

Och, nej, vi har inte köpt nån ny tv ännu. Den lilla skiten får duga nån vecka till!


En kortis...

Jag har just våttorkat golven en snabbis och putsat bort alla Viggo-fingrar från fönsterna. Bra att städa så här sent när det börjar skymma.... då ser man inte hur mycket man fuskar =)!

Viggo mår bättre nu! Fortfarande ont i munnen dock - jag har upptäckt ett sår på hans tunga som han troligtvis fick när han krampade ihop käkarna. Det svider säkert när han äter vissa saker. Men, men.... det är snart borta och han är sitt gamla jag igen! Nu hoppas jag inte det blir mer sjukdom på ett tag.

Jag körde förbi tomten idag. Verkligen bara körde.Tittade - men stannade inte. Det var 4-5 gubbar som satt på solstolar när jag kom förbi första gången. Jag körde till slutet på gatan och vände.... När jag kom tillbaka hade de satt igång igen, gick runt på tomten och höll på. 
Undra hur många gånger de fikar? Eller bara sitter och tar det lugnt...? Jag tror inte att de stressar ihjäl sig bygg-gubbarna. Och då menar jag i allmänhet... De har nog ett tungt yrke, men inte tror jag att de springer in i väggen av stress... 
Annat är det på ekonomi-kontor...hahaa!! 

Sov så gott allihopa!  

Tack!

...till alla er som skickat oss fina hälsningar via mail, kommentarer och sms. Det värmer ska ni veta...=)

Läkaren sa att det är ett vanligt influensavirus som Viggo fått, så det är inte så allvarligt. Men det känns sju resor värre... 

Viggo har varit sååå nere idag... han gråter och är ledsen mycket av sin vakna tid och man känner sig så hjälplös. Han verkar ha en ofantlig klåda i munnen, hans fingrar är konstant där om han inte suger på sin napp. Dreglar som aldrig förr. Hostar slem...

Att ge honom ipren eller alvedon är en strid. Ta tempen är en mardröm. 

Usch. Fy. Blä.

Man blir så deppad! Jag vill att han ska vakna o vara frisk i morgon. Ni får gärna vara med o hålla tummarna!


Nåja, om man ska se till de positiva sakerna som hänt idag...

Viggo fick i sig 1 köttbulle och lite spagetti förutom all välling han druckit senaste dagarna.
Kaffe och utsökt morotskake-fika hos Margareta o Hedwig.
Tv:n är äntligen borta! Vi kan gå vidare!
Henrik Schyfferts live sändning från cirkus ikväll var en skön "skratta-loss-efter-de-senaste-dagarnas-jobbighet" känsla.

Over and Out! Kram på er.




Idag...

...har varit den värsta dagen i mitt liv! Fy fan, rent ut sagt!!

Jag har varit så rädd, ledsen, förtvivlad och hjälplös. 

Jag ska bara berätta i stora drag, för jag orkar inte ta hela historien. 
Viggo sov en lite längre förmiddagslur i morse. När han sovit drygt 2,5 timme började det rycka i honom. Han fick som krampryckningar i hela kroppen, ögonen tittade rakt uppåt och han var stel som en pinne, helt okontaktbar. Sen blev han livlös och som en geléklump i kroppen, blå om läpparna o ingen andning! 

HELT KAOS I MIN HJÄRNA OCH I MITT HJÄRTA!

Jag ringde 112, Adam satt med honom... Vi var helt panikslagna!

Rätt snabbt kom ambulansen och Viggo "vaknade" upp, men såklart medtagen. De kollade upp honom och de förstod ganska snabbt att han fått starka feberkramper (vaddå...hade han feber...???) Jag åkte med honom i ambulansen och Adam kom efter i bilen. På sjukhuset togs det en massa prover och det konstaterades att han "bara" har ett virus i kroppen. Inget allvarligt alltså men han får fortfarande febertoppar som vi måste hålla koll på.

Vi blev så fruktansvärt rädda! På sjukhuset sa dom: 
- Det är jättevanligt och ingenting att oroa sig för... 
- Många barn får feberkramper...
- En gång är ingen gång... 
...bla bla bla.. 
För oss var det en stor grej! Den känslan som kom när man såg honom bli sådär.... Fy. Usch!


Men som tur är fick vi åka hem med en rätt så pigg kille (efter omständigheterna). Han har levt på välling, piggelin, ipren och alvedon idag och det verkar bli bättre och bättre.


När vi kom hem slocknade Viggo på sin lekfilt. Med sig hade han nallen han fått av ambulans-tjejen.


Jag måste också få säga att jag har världens finaste, bästa och mest omtänksamme man. När jag åkte med ambulansen tog han sig tid att packa väska med allt vi kunde behöva på sjukhuset. Välling, barnmat, blöjor, haklapp, våtservetter, mackor till oss, tidningar.... allt... You name it! Allt hade han tänkt på. Adam, älskar dig mest!

Så...nu ska vi snart knoppa. Dagen har varit energikrävande och jag vill inget annat än att ligga o "snusa" på mina sjuka killar.

Skit på den här dan! Låt den aldrig komma igen..
/L


Förkylning, frigolit och fika...

Skönt med långhelg igen. Idag har vi tagit det lugnt, Viggo är fortfarande krasslig i halsen och Adam verkar ha åkt på samma bacill. Tråkigt...

Men vi tog en liten utflykt i alla fall. Till vårt "nya" område.

De har börjat lägga ut ramar av nån sorts frigolit på tomten där de ska gjuta. Det ser bra ut! Vi får ett bra läge på vår uteplats tror vi. Den hamnar precis vid det största äppelträdet som vi ser ut att få behålla (som oxå blir en bra avskärmning till grannhuset!).


Grannarna som köpte tomten bredvid oss har redan fått upp sitt hus. De ska snart flytta in! Men vi får vänta drygt 5 månader till =(.


Viggo imponerad av blommorna i trädet??!

Därefter åkte vi ner till båthamnen alldeles intill. Det var många som höll på med sina båtar. Stora som små, motorbåtar och såna med segel... Man blir lite sugen på att skaffa båt. Eller iofs... jag som har sån drunkningsfobi... får nog strunta i det.

Vi  stannade till och tog en kaffe i motorbåtssällskapets fik. Kaffet smakade skit med utsikten fin.

Viggo har väl världens coolaste jacka!?? Han fick den av våra fina vänner från Sigtuna! (Tack än en gång!)


Viggo fick välling innan vi drog hemåt.

Imorgon hade vi tänkt fixa lite i lägenheten och, hör o häpna, VI SKA KÖRA BORT BANG OLUFSEN MONSTRET PÅ LÖRDAG! Inte en dag för tidigt.

Önskar alla en god natt!! Kram!

Meoln någon??

Jag orkar inte blogga ikväll. Har inget att skriva om heller. Jag är trött.

Kolla denna... Visst kan man skriva fel, men 4 gånger!!??


Hörs imorgon!

Änglar & Demoner

Filmen var bra. Helt klart sevärd och har man läst boken blir den desto bättre tror jag. Man kan väl inte påstå att den var djupgående med ett viktigt budskap...nej, men helt klart godkänd underhållning med en massa action.

Men vad jag inte tyckte om med bioupplevelsen var den stora killen som satt bredvid mig och snarkade. Han var vaken, men han snarkade! Andades grymt högt, sådär genom näsan så det nästan visslade. Och inte nog med det! Han hade en flaska med vatten, en sån där med munstycke som man kan köpa. När han skulle dricka tog han flaskan, sprutade ner lite vatten (typ 2 klunkar) i en plastmugg som han hade i andra handen, sen drack han upp vattnet ur muggen. Why??

Gräns på honom!

Idag ringde en tjej på vagnen! Hon ska komma förbi här imorgon och köpa den! Kaatjiinnnggg!!!

Idag för exakt 4 år sedan förlovade vi oss....

Kärlek!

Annonsen upplagd!

Åh va tradig melodifestivalen är...vi tittade på Malena och sen dess har jag nog inte sett ett helt bidrag. Hur många länder är med?? 100...? Känns som om det aldrig tar slut. Jag vill ju bara veta vem som vinner.

Glömde säga... nu har jag lagt ut barnvagnen på Blocket i alla fall. 
Ingen har ringt. Telefonen har varit som död. Kanske måste jag sänka priset? Borde ändå få det jag begärt, den är ju superfin och som ny.

Vi får se... Ring om ni vill köpa =)

http://www.blocket.se/vi/21733349.htm



La lala la lördag....

Hej på er!

Igår träffade vi Camilla och Hugo igen, och i vanlig ordning var det på Stinsen. Åt lunch, barnen lekte och när Viggo somnat hann jag med lite shopping.
På kvällen lyckades jag faktiskt klippa Viggo lite. Det är inte lätt! Men det blev rätt okej tror jag...ni får se och bedömma sen =)!

I morgon ska jag och min äkta hälft gå på bio! YEY! Klockan 15:00 kliver vi in i biomörkret för att se:

Hoppas den är bra. Ni lär få veta vad jag tyckte.

 

Nu ska vi titta på melodifestivalen. Jag håller helt klart tummarna för Malena Ernman, Hon är grymt cool tycker jag. Vad tycker ni??

 

 


Efter pålning.

Idag har inte varit världens bästa dag. Viggo fortfarande sjuk - grym hosta och ont i munnen eftersom det kommer en massa nya tänder! Stackarn.

När Adam kommit hem åkte jag ut till tomten för att kolla hur det såg ut efter de hade pålat. Spelade in en liten sekvens, som omväxling...

Ehh intressant, tycker ni... Ja, ja - jag får väl komma med något intressantare imorgon.


Sjukt fint väder i alla fall.

Ha det! Kram.

Grattis i efterskott!

Förra veckan så fyllde min kära vän Kicki år... Tänkte gratta henne lite så här i efterskott eftersom jag nu äntligen fått igång den "gamla" datorn där alla foton finns.
Så: GRATTIS KICKI! Du ser inte en dag äldre ut än 25 =). Sköt om dig och bejbisen i magen!



Det rullar på...

I natt har Viggo sovit bra, och följdaktligen jag med. Vi klev upp kl 8 i morse, utvilade och bara lite krassliga (jag har också åkt på lite halsont...). 

Gårdagen var vi mest bara hemma. Lekte och tog det lugnt. Adam jobbade hemifrån igår eftersom han hade varit vaken hela natten innan. 

Mitt på dagen åkte vi ut till tomten (eller bygget som man nu kan säga), och där jobbades det på utav bara den... En gubbe satt i grävskopan och "kastade" ut skopa efter skopa med grus, som sen en annan gubbe skulle kratta ut allt till en jämn väg. Om det vore jag... Pax för att sitta och sköta spakarna!! Såg så jobbigt ut att stå mitt i allt grusdamm!

Vi bestämde oss för att de skulle få ta bort äppelträdet som står närmast gatan och även rycka upp häcken med rötterna. Vi sätter nog dit en snyggare och tätare häck där sen. 

Så här ser det ut från andra hållet, ut mot vägen. Mysigt område med en del nya hus bland de gamla. Det är en fin lekplats precis på andra sidan (uppe till höger i bild).

Idag har de börjat påla. Eftersom den geologiska undersökningen visade att det är lera och sjöbotten där, så måste vi ha pålar som håller upp huset. Det kommer att vara 19 pålar och enligt undersökningen är det ca 15 meter (!!!) ner till fast grund. Så det blir en del pålar... 
 
Nu måste jag snyta mig. Vi hörs..

Just ja....bilderna här är tagna med våran nya kamera. Canon Powershot G10. Gilla!


  



Falsk krupp...

Det blev inte så lugn och skön natt som jag hoppats på. 

Kvart i ett väckte Viggo mig med ett rossligt, pipande läte. Han stod upp i sängen och grät. Han somnade om i min famn men lätet fortsatte och det hördes verkligen att han ansträngde sig för att andas. Läskigt!
Jag hade som tur var läst lite om Falsk krupp på nätet innan jag la mig så jag förstod att det var det...men man blir ändå lite orolig. 
Efter att vi pratat med sjukvårdsupplysningen åkte vi in till Astrid Lindgrens Barnsjukhus, och där fick han inhalera adrenalin och dricka kortison. Av adrenalin blir man pigg! Viggo blev allert o glad nästan direkt, kröp runt som aldrig förr! 

4:20 var vi hemma igen. Och sen dess har jag inte sovit mycket kan jag säga. Viggo mår rätt bra...och ska man tro läkaren så blir det bara en förkylning av detta och han ska inte ha problem med andningen nätterna som kommer. 

Nu ska jag vila lite tror jag. Passa på när den lille sover...

 



De har äntligen börjat!

De har börjat på tomten. Var förbi där idag. Kommungubbarna har varit och gjort en sk finutstakning, så nu ser vi exakt hur huset ska stå. 3 av våra 6 äppelträd rök direkt, det fjärde är dödsdömt, men två får vi nog behålla! 
På onsdag ska de börja påla.

Tyvärr så ser det inte ut som vi får så mycket gräsyta kvar runt huset..men då blir det ju inte så mycket att klippa =)!

Viggo är förkyld igen. Hostig och hes framför allt....hoppas han får sova skönt inatt ändå.





 


Penntrollet.

Jag menar allvar med att vi måste klippa honom.



Ny vagn.

Idag har vi köpt ny vagn till Viggo. En Emmaljunga Scooter blev det. Så nu ska han sitta vänd framåt hädanefter...


Viggo passade på att testa  den gula lastbilen på Babyland...

När vi kom hem med vagnen började jag direkt att fixa till, torka av och göra den "gamla" Kronan-vagnen fin för försäljning. När jag stod ute och tog kort på den så cyklade en blivande mamma förbi:

- Hej, ursäkta mig men...ska du sälja din barnvagn?
- Ja. 
- Jag äär meed barn!! 
-Jaha! Grattis!
-... så jag är intresserad av att köpa en... 

Det lät så himla roligt! Det hördes verkligen att hon gillade att säga det...

Hon stannade till och började fråga om vagnen, och innan jag visste ordet av hade hon ringt efter sin pojkvän som också ville titta på vagnen. Tyvärr så blev det ingen affär där o då, men de skulle tänka på saken och återkomma. 

Shit... tänk så mycket extra-skitjobb jag har sluppit om de köpt den. Men, men.... jag får lägga ut den på Blocket i alla fall... 

Helgen har varit jättemysig. Igår gick vi runt på söder...drack kaffe/välling på Mosebacke och lyssnade på nån häftig orkester som körde gammal 30-tals swingjazz. Lite konstigt och ovanligt, men kul.


Killar kollar jazz..


2 saker har vi dock INTE gjort i helgen.

1. Klippt Viggos kalufs. Vilket behövs! Varje morgon har han ett skatbo i bakhuvudet. Det är torrt, risigt och ska toppas snarast.

2. Köra iväg TV:n. Nu börjar det snart växa mossa på den i hallen. Allvarligt...!? Vi har bett gubben på Begbeo hämta den flera ggr/vecka i 2 månader och han har inte fått till det. Eftersom han "han har svårt att komma ifrån då han är ensam på sitt företag och det är på andra sidan stan". I helgen tänkte vi att vi skulle köra den till honom för att bli av med den... Men NEJ...då har han "råkat ut för olycka och får inte bära". Men dra mig baklänges! Hur trött får man bli! 
Iofs... Vi kan ju bara kasta den på tippen (tänker säkert ni), men om man har haft en tv 6  år och den var SVINDYR, så vill man helst ha en liten slant för den i alla fall. 

Jag får väl dammsuga RUNT den EN gång till.

Kram o sov sött!








Sparkdräkt daterad 1989...

När min mamma kom ner sist hade hon lite saker med sig till mig. Däribland en "sparkdräkt" som jag sydde i sjuan. Hur gammal är man då...13 år...!? Tänk att hon sparat den i 20 år Hur kul som helst. Tack mamma =)

Idag var dagen då den skulle provas på riktigt för allra första gången.




  

Kanske var den tänkt till en tjej. Kolla in knapparna! Rosa ankor...

Han kommer nog inte ha den igen, men visst var den lite cool ändå? Gjord av mig när jag var en liten skit.

Lite stolt är jag allt!




Älskar att duscha!

I vårat nya, fina hus kommer vi att ha badkar. Det har vi inte nu. 
Så därför duschar  vi med Viggo oftast, eftersom Ikea-baljan "krymt"... Men han älskar duschen.



Shopping för hela slanten.

Idag har vi varit på Stinsen. Viggo och Hugo lekte som dårar! Kröp runt och hade sig...riktigt roligt att se =)!



Jag shoppade lite och åt min efterlängtade sushi. Det är verkligen galet gott. YUUM! 

Åkte hem, softade en stund sen packade jag in Viggo i bilen igen. Vi åkte till Ikea, mötte upp Adam och åt middag där. Köpte madrass och leksaker till junior. När vi kom hem blev det dusch, välling och hopp i pyjamasen (som var ny för dagen). Hoppas han sover bra på nya madrassen! 



Nu ska jag släcka ner. Båda killarna ligger redan och snusar.

PoK//





Imorgon blir det Stinsen och Ikea....tror jag.

Jag är egentligen för trött för att skriva nått vettigt. Fattar inte varför jag ska, för det mesta i alla fall, vänta till klockan är efter 22 innan jag gör ett inlägg. Helt knäppt. Jag vill ju bara sova...

Imorgon ska jag rulla in vagnen på Ikea tänkte jag... Skulle gjort det idag men när jag kom dit och klockan var efter 15:00, gjorde jag en U-sväng och åkte hem igen. Orkade bara inte! Det var sjukt mycket folk där, och just då kändes det så jobbigt. Hoppas på mer trängsel-energi imorgon.

Ska träffa Camilla och Hugo imorgon också. Det var otroligt längesen och det ska bli så kul. Vi åker nog till Stinsen så de små får leka av sig i lekhörnan, jag får god sushi till lunch och kanske lite shopping efteråt. Nice!

Vi har beställt en ny kamera. Hoppas den kommer imorgon... 

Adam var förbi på tomten idag. De har börjat så smått. De har ställt dit en stor grävskopa.
Alltid nåt.



Hej då!

Just nu önskar jag mest av allt...

...att Viggo ska få gå på den förskola vi valt!
...att de ska börja bygga på tomten snart!
...att det blir en fin, varm och solig sommar!
...att min gigantiska blåsa under tungan ska försvinna!
...att  jag kunde träffa min mor, bror och mina "gamla" vänner oftare!
...att medicinen börjar verka!
...att någon med mycket kapital köper vår fina lägenhet!
...att någon annan kunde komma och äta upp det jag bakade igår!
...att när Viggo vaknar imorgon kan han gå, UTAN att ramla och slå sig HELA TIDEN!
...att BegBeo-gubben kan hämta vår skrot tv som stått i hallen 2 månader!
...att ni inte överger mig trots att jag stundtals har bloggtorka!


Avslutar med ett par bilder på oss när lilla korven bara var 3 veckor ny...




See U soon!


RSS 2.0