Feber igen!

Vaknade inatt av att Viggo andades snabbt, nästan hyperventilerade. Mycket riktigt - feber igen! 
38,2.... alvedon och välling, sen somnade han om.

Ingen feber när han vaknade men när jag tog tempen nyss så hade han 38,5 igen. Denna gång blev det ipren och välling, sen somnade han. 

När det är så här varmt ute, kan han inte få vara frisk då?
Om han nu ska ha feber, kan det inte vara svalare ute?

Stackarn!

Kan det vara "tredagarsfeber"?? (Text från www.1177.se)

Tredagarsfeber / Symtom och diagnos

Reviderad: 2006-05-29

Feber och utslag

Barnet får feber som stiger snabbt och febern brukar bli hög, upp till 40 grader, men utan att barnet verkar må dåligt på annat sätt. De flesta barn äter och leker nästan som vanligt. Febern varar i ungefär tre dygn.

En del barn får lätt hosta och snuva. Några får en svullnad av lymfkörtlarna i nacken och ibland även något svullna ögonlock.

Under det tredje eller fjärde dygnet sjunker temperaturen plötsligt och ersätts av ett blekrött utslag på magen, bröstkorgen och upp mot halsen. Utslaget sprider sig vidare ut på armar och ben och upp i ansiktet. Utslaget försvinner inom några dagar, ibland redan inom några timmar, och det kliar inte.

 

Feberkramp – ovanlig komplikation

Feberkramp är en ganska ovanlig komplikation till tredagarsfeber. De flesta barn får aldrig någon feberkramp hur hög febern än är, men om barnet tidigare har haft feberkramper kan det vara bra att i förebyggande syfte ge febernedsättande läkemedel. 

Krampen visar sig genom att barnet förlorar medvetandet, blir stel i kroppen, blå runt munnen och sedan får ryckningar i armar och ben.

Om barnet får feberkramp bör man genast kontakta vårdcentral, barnmottagning eller barnklinik.

 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0